Gazze Ablukası Özel Sektör Tarafından Protesto Edildi

Gazze Şeridi'ne açılan savaşın sona ermesinin ve Gazze'nin yeniden imarı için imzalanan anlaşmanın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Gazze Şeridi'nde özel sektör büyük bir durgunluk yaşıyor.  

Görüntülenme: 1477 Tarih: 29 Ekim 2016 22:06
Gazze Ablukası Özel Sektör Tarafından Protesto Edildi

Gazzeli tüccarlar ve işadamları bugün (29 Ekim Cumartesi) Gazze'nin El-Ketibe Meydanı'nda gösteri yaparak, Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS)'un politikasını protesto etti.

 

UNOPS'un Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı ağırlaştırmaya çalıştığını belirten göstericiler, Gazze'nin yeniden imarı için halen uygulanan sisteme son verilmesini istedi.

 

Özel Sektör Kurumları Yüksek Koordinasyon Konseyi, işgal yönetiminin Gazze ekonomisinin can damarını oluşturan özel sektör kurumlarına yönelik uygulamaları konusunda uyarıda bulunarak, işçilerin yiyecek bir lokma ekmek bulamadıklarını ve bu durumun devam etmesi halinde patlamanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

 

Gösteriye katılanlar işgal yönetiminin çimento girişini kontrol etmesini kınayan pankartlar taşıyarak, "Gazze ablukasına hayır", "Haksız yeniden imar sistemine hayır" şeklinde sloganlar attı.

FİEM

Yorumlar