Filistinli Gazeteci Abbas Yönetiminin Zulmünü Anlattı

Mahmud Abbas'a bağlı istihbarat tarafından kaçırılan Filistinli gazeteci, yaşadıklarını anlattı. 

Görüntülenme: 884 Tarih: 30 Ekim 2016 14:49
Filistinli Gazeteci Abbas Yönetiminin Zulmünü Anlattı

Mahmud Abbas'ın liderliğindeki Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi tarafından gözaltına alınan gazeteci Mahmud Matar, ailesinin ve kendisinin uydurma bir davaya bulaştırılmak istendiğini söyledi.
 
Matar, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında yaptığı açıklamada, "Cenin'de Genel İstihbarat birimi tarafından gözaltında tutulduğum sürede olanları ilk kez anlatıyorum ki nasıl acı verici bir halde yaşadığımız bilinsin" dedi.
 
Kendisine yapılanların sıradan bir siyasi gözaltı olayının ötesinde olduğunu söyleyen Matar, kendisini ve ailesini gerçekle hiçbir ilişkisi olmayan bir davayla ilişkilendirmek istediklerini ifade etti. Filistinli gazeteci, söz konusu davanın ne olduğu hakkında ise bilgi vermekten kaçındı.
 
Gözaltına alındıktan sonra üç kez ailesiyle görüşmek ve gözaltında olduğunu haber vermek istediğini bildiren Matar, ailesine haber verildiğinin söylendiğini ve daha sonra bunun yalan olduğunu öğrendiğini söyledi.
 
Yaşadıklarının gözaltına alma değil "kaçırma" olayı olduğunu kaydeden Filistinli gazeteci, iyi niyetle ifade vermeye gittiğini belirterek, "Bunlar hakkında iyi niyet duymak yanlışmış" dedi.
 
Matar, yoğun bir şekilde sorguya çekilerek bahsettiği davayla ilgili itirafta bulunmasının istendiğini söyleyerek, bir subayın itiraf etmemesi halinde daha büyük bir davayla suçlanacağı tehdidinde bulunduğunu bildirdi.
 
Filistinli gazeteci, kendisine ve ailesine kurulan tuzaktan Allah'ın yardımı sayesinde kurtulduğunu ifade etti.
FİEM

Yorumlar