İşgalci İsrail 5 Yaşındaki İbrahim'in Esir Babasını Ziyaret Etmesine İzin Vermedi

Henüz 5 yaşındaki İbrahim, işgal zindanlarında esir tutulan babasını ziyaret etmek için En-Nakab Cezaevi önüne kadar gelmesine rağmen cezaevi yönetiminin kararı babasıyla görüşmesine engel oldu.  

Görüntülenme: 1223 Tarih: 31 Ekim 2016 18:28
İşgalci İsrail 5 Yaşındaki İbrahim'in Esir Babasını Ziyaret Etmesine İzin Vermedi

İbrahim Muhammed Ebu Funune'nin annesi oğlunun cezaevinde esir tutulan babasını ziyaret etmesi için gerekli tüm belgeleri Kızılhaç aracılığıyla hazırlayıp oğlunu En-Nakab Cezaevi'ne gönderdi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevi yönetiminin küçük İbrahim'in babasını ziyaret için cezaevine girmesine güvenlik gerekçesiyle izin vermediğini söyledi.

 

İbrahim'in annesi henüz 5 yaşındaki çocuğun işgalciler için nasıl bir tehdit oluşturabileceğini sorarak, işgalcilerin ileri sürdükleri gerekçenin inandırıcılıktan uzak olduğuna dikkat çekti.

 

Aile, işgal güçlerinin daha önce de İbrahim'in kız kardeşini cezaevi kapısından geri çevirdiğini ve esir babasını ziyaretine izin vermediğini belirtti.

 

Bu arada, esir Muhammed Ebu Funune'nin idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulduğu ve idari hapis cezasının geçtiğimiz günlerde beşinci kez uzatıldığı bildirildi.

FİEM

Yorumlar