Filistinli İnsan Hakları Kuruluşlarından Açlık Grevindeki Esirlere Destek Çağrısı

Filistinli insan hakları kuruluşları ile dini ve milli gruplar, işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren esirlere daha çok destek verilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1135 Tarih: 02 Kasım 2016 13:18
Filistinli İnsan Hakları Kuruluşlarından Açlık Grevindeki Esirlere Destek Çağrısı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanlığı Vekili Bahauddin El-Medhun, esirlere destek faaliyetlerinin kapsamının genişletilerek halkın daha çok katılımının sağlanmasını istedi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan El-Medhun, Filistin Yönetimi'ni de harekete geçerek esirlerin çektiği sıkıntılara karşılık üzerine düşen görevi yerine getirmeye ve işgal rejiminin cinayetlerini deşifre etmeye çağırdı.

 

İşgal rejiminin hukuk ve adalet sloganları attığına işaret eden El-Medhun, uluslararası kuruluşlardan ve insan hakları örgütlerinden de Filistinli esirlere insaflı yaklaşmalarını istedi.

 

Esirler konusunda faaliyet gösteren Mehcetu'l-Quds ve Vaid kuruluşları da dün (1 Ekim Salı) Gazze'de düzenlenen gösteride, işgal rejimi cezaevleri idaresine karşı verdikleri mücadelede esirlerin yalnız bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.

 

Gösteride konuşan eski esir Ahmed Harezallah, işgal yönetiminin 26 binden fazla idari hapis cezası kararı verdiğini ve idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulanlar arasında hukukçuların, doktorların, akademisyenlerin, çocukların ve toplumun her kesiminden insanların bulunduğunu söyledi.

FİEM

Yorumlar