Halid Meşal'den Filistinli Gruplara Çağrı(VİDEO)

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Filistin davasına yeniden itibar kazandıracak ortak bir mücadele stratejisi üzerinde ittifak yapma çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1642 Tarih: 03 Kasım 2016 20:14
Halid Meşal'den Filistinli Gruplara Çağrı(VİDEO)

 

Hamas’ın siyasi lideri Halit Meşal Milli Güvenlik konferansında yaptığı konuşmada Arap ülkelerinin Siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerini normalleştirme çabalarını eleştirerek “İsrail’e taraf gitmeyin. Çözüm yolu Tel Aviv’de değil” ifadelerini kullandı.Meşal, dün  "Sykes-Picos Anlaşması ve Balfour Deklerasyonu'nun Yüzüncü Yılı - Filistin Nereye?" başlığıyla düzenlenen Dördüncü Filistin Milli Güvenlik Konferansı'nda konuştu.

 

 

Direniş olmadan işgalden kurtuluş ve birlik olmadan zafer olamayacağını vurgulayan Meşal, Filistin'deki bölünmüşlük halini sona erdirmenin tek yolunun görünüşte değil gerçek anlamda bir siyasi ortaklık olduğunu söyledi.

 

Balfour Deklerasyonu'ndan yüz yıl sonra Filistin davasının uluslararası gündemde geriye düştüğünü belirten Meşal, fakat bu durumun Filistin halkının mücadelesini etkilemediğini ve Filistin halkının her alanda işgale karşı direnişini sürdürdüğünü ifade etti.

 

İsrail'in bugün geleceğinden şüphe duyduğunu ve meşruiyet kaygısıyla kurbanından kendisini tanımasını istediğini kaydeden Meşal, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne yeniden yapılandırarak eski itibarının kazandırılması vaktinin geldiğine işaret etti.

 

Hamas'ın güçlü ortaklarla çalışmak istediğini ve Filistin halkının gece gündüz kendisi için çalışacak bir yönetimi hak ettiğini bildiren Meşal, sadece diplomasiye bel bağlamanın başarısızlığını ispat ettiğine dikkat çekerek direnişin meşru bir hak olduğunu söyledi.

Yorumlar