Siyonist Rejim Mahkemesi Filistinli Çocuğu Müebbet Hapse Mahkûm Etti

İşgal rejimine ait Ofer Askeri Mahkemesi dün akşam 16 yaşındaki Murad Bedir İd'ıys'e bıçaklama eylemi gerçekleştirdiği gerekçesiyle müebbet hapis ve yüklü para cezası verdi.  

Görüntülenme: 1002 Tarih: 03 Kasım 2016 12:03
Siyonist Rejim Mahkemesi Filistinli Çocuğu Müebbet Hapse Mahkûm Etti

Filistinli esir çocuğun babası Bedir İd'ıys, işgal mahkemesinin avukatları ve öldürülen Yahudi yerleşimci kadının kocasını üç saat dinledikten sonra oğlunu ömür boyu hapis ile bir milyon 750 bin şikel (yaklaşık 460 bin dolar) para cezasına çarptırdığını söyledi.

 

Baba Bedir İd'ıys, Quds Press Haber Ajansı'na bugün (3 Kasım Perşembe) yaptığı açıklamada, ailenin müebbet hapis cezasını beklediğini ve mahkemenin kararını daha önceden öğrenen oğlu Murad'ın da karara şaşırmadığını ifade etti.

 

Yargıcın Filistinli esirin 18 yaşından küçük olması nedeniyle cezasının hafifletilmesi talebini reddettiğini bildiren İd'ıys, aileyi de cezalandırmak isteyen yargıcın hapis cezasının yanında Murad'a yüklü miktarda para cezası da verdiğini belirtti.

 

Baba İd'ıys, başta İzzeddin El-Kassam Tugayları olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki direniş gruplarına seslenerek, oğlunun isminin olası bir esir takasında serbest bırakılacaklar listesine eklenmesini ve henüz çocuk olduğu için davasına öncelik verilmesini istedi.

 

Bu arada, Filistinli Esir Kulübü sözcüsü Abdullah Ez-Zeğari, işgal istihbaratının tavsiyesi üzerine Murad Bedir İd'ıys'e verilen cezanın ağır olduğunu ve Filistinli çocukları cezalandırmayı hedef aldığını söyledi.

FİEM

Yorumlar