Isam Yusuf'dan Mısır'a Gazze Çağrısı

Gazze'ye Destek İçin Uluslararası Halk Heyeti Başkanı Isam Yusuf, Gazze Şeridi'nde hayatın normale dönmesi için Mısır'ın elinde birçok anahtar olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1568 Tarih: 03 Kasım 2016 21:29
Isam Yusuf'dan Mısır'a Gazze Çağrısı

Isam Yusuf, bugün (3 Kasım Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mısır'ı Rafah Kapısı'nı normal şekilde açmaya ve binlerce insanın sıkıntısını gidermeye davet etti.

 

Mısır ve Gazze Şeridi arasında serbest bölge kurulmasının ablukanın sona ermesinin başlangıcı olacağını kaydeden Yusuf, işgalci güç olarak İsrail'i de Gazze Şeridi'ne karşı sorumluluğunu yerine getirmeye zorlamak gerektiğini bildirdi.

 

İki milyon insana işgal rejiminin uyguladığı haksız abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde daha önce görülmemiş bir fakirlik olduğunu belirten Yusuf, 2014'teki savaşın bitmesi üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen binlerce kişinin evinden uzak yaşadığını hatırlattı.

 

Gazze Şeridi'nde eğitim ve sağlığın da zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Yusuf, Arap ülkelerinin mümkün olan yollarla Gazze Şeridi'nde yeniden imarın bir an önce gerçekleşmesini sağlamaya davet etti.

FİEM

Yorumlar