Katil İsrail Askerleri Barışçı Gösteriye Saldırdı

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Na’lin köyü halkı uğursuz Balfour Deklarasyonunu protesto etmek ve komutan Sahr Habeş’in vefat yıldönümünü anmak için bugün (4 Kasım) Cuma namazından sonra toplanıp yürüyüş yaptı. 

Görüntülenme: 1956 Tarih: 04 Kasım 2016 15:48
Katil İsrail Askerleri Barışçı Gösteriye Saldırdı

Batı Yaka’nın birçok belde ve köyünde olduğu gibi, Ramallah ve Bire’nin batısında yer alan Na’lin köyünde yapılan haftalık barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçlerinin yoğun bir şekilde plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanmaları sonucu bir çocuk kafasından yaralanırken, aralarında yabanca aktivistlerin de olduğu onlarca kişi gazlardan etkilendi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Na’lin köyü halkı uğursuz Balfour Deklarasyonunu protesto etmek ve komutan Sahr Habeş’in vefat yıldönümünü anmak için bugün (4 Kasım) Cuma namazından sonra toplanıp yürüyüş yaptı. Yürüyüşe plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal güçleri, birçok kişinin gazlardan etkilenmesine, çok sayıda aracın camının da kırılmasına neden oldular.

Kaynaklar, bir çocuğun kafasına plastik mermi isabet etmesi sonucu yaralandığını belirttiler.

Na’lin’deki Yerleşim Birimleri ve Irkçı Ayırım Duvarına Karşı Halk Komitesi üyesi birçok insanın gazlardan etkilenmesine, menzilleri bir kilometreyi bulan gaz bombalarının neden olduğunu söyledi.

İşgal yönetiminin inşa ettiği ırkçı ayırım duvarı yoluyla gasp edilme tehlikesi altında olan topraklara Filistinlilerin ulaşmalarını engellemek için işgal askerlerinin zeytin ağaçlarının arkasına gizlendiklerine dikkat çeken Filistinli aktivist, bütün baskı ve engellemelere rağmen bazı gençlerin askerlerin kuşatmasını yarıp söz konusu noktalara ulaştıklarını ifade etti. 

FİEM

Yorumlar