Kalendiya Köyü Siyonist Zulme Direniyor

İşgal altındaki Kudüs’ün kuzeyinde bulunan Kalendiya köyü halkı işgal rejimi tarafından yıkılan evlerin enkazı üzerinde kurulan eylem çadırında kıldıkları 15’ici Cuma namazına Kudüs İşleri Bakanı ve Kudüs Valisi Adnan El-Hüseyni de katıldı.  

Görüntülenme: 1128 Tarih: 05 Kasım 2016 16:41
Kalendiya Köyü Siyonist Zulme Direniyor

Topraklarına bağlı olduklarını göstermek ve işgal rejiminin yıkımlarına dikkat çekmek için eylem çadırında Cuma namazı kılan halka namazdan sonra hitap eden El-Hüseyni, halkı selamlayarak, “Sizin direnişiniz ve sebatınız hakem olacak. Sizinle beraberiz ve yanınızdayız. Elimizdeki bütün imkanlarla sizi destekleyeceğiz. İşgalcinin yaptığı haksızlıklara karşı etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

El-Hüseyni, “İşgalcinin Filistin halkına yönelik cinayetleri devam ediyor. Bunların başında evleri yıkma politikası geliyor. Ancak bu uygulama bizi sarsmayacak. Sabrımız ve direnişimizle kazanacağız. Saldırgan tarafın halkımız gibi sabrı yok. Önümüzdeki ay olumlu gelişmeler bekliyoruz ve durumun eski haline dönmesini umut ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kalendiya Köy Konseyi Başkanı Yusuf  İvadullah ise yaptığı konuşmada, köy halkının orada bulunmasının önemli bir direniş mesajı olduğunu, yıkılan evler yeniden imar edilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini ve köy topraklarını işgalciden koruyacaklarını söyledi.

Siyonist işgal rejiminin Temmuz ayında köy halkına ait 36 evi yıkması üzerine köy halkı bunu protesto etmek ve işgal rejiminin halkın kendi toprakları üzerinde ev yapmasını engellemesine tepki göstermek için yıkılan evlerin enkazı üzerinde Cuma namazı kılıyor ve etkinlikler düzenliyor.

FİEM

Yorumlar