Mahmud Abbas Yönetimi Direnişçi Filistinlileri Zindana Atıyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimine bağlı güvenlik güçleri üniversite öğrencileriyle, özgürlüğe kavuşan esirler ve direnişçilere yönelik takip ve tutuklamalarını sürdürerek, hukuksuz bir şekilde onlarca kişiyi zindanlarda tutuyor.  

Görüntülenme: 1264 Tarih: 05 Kasım 2016 04:15
Mahmud Abbas Yönetimi Direnişçi Filistinlileri Zindana Atıyor

Siyasi görüşleri nedeniyle tutuklanmalarını protesto etmek için Politeknik Üniversitesi öğrencilerinden Yusuf Şaver’nin başlattığı açlık grevi 18’inci gününe girerken, Mümin El-Kavasime’nin açlık grevi ise 11’inci gününe girdi.

Abbas güçlerinin öğrencilere yönelik baskı ve zulümlerine En-Necah Üniversitesini örnek vermek mümkün. En-Necah Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerden Hatem Ez-Zağe 3, Fehd Yasin 32, Ahmed Merşud 26, Bera Cerar ve Yasir Yamin 10, Ömer Deramiğe ile Velid Aside 7 ve Nemir Hindi 5 gündür Abbas güçlerince gözaltında tutuluyor. Öğrencilerin çoğu daha önce tutuklanan öğrenciler olduğu gibi, bazıları son sınıfta ve mezuniyet tezini hazırlıyor.

Nablus’ta tutuklanan Filistinli genç Adiy İd 15 gündür Abbas güçlerince zindanda tutuluyor.

Diğer taraftan Filistinli gazeteci Ammar Esad, Nablus’taki Koruyucu Güvenlik birimini 11 yıl Siyonist zindanlarda yatan ve daha sonra serbest kalan oğlunu tutuklayıp hukuksuz bir şekilde gözaltında tutmakla suçladı.

Abbas güçleri Tulkerem’de 3, Kalkiliyada da bir kişiyi gözaltında tutuyor.

Abbas güçleri yönetime muhalif olan, direnişi destekleyen, işgalciyle ilişki kurulmasını kınayan üniversite hocalarını, üniversite öğrencilerini, lise öğretmenlerini ve öğrencilerini, cami imamlarını, davetçileri, gençleri, gazetecileri tutuklayıp zindana atmaktadır.

fiem

Yorumlar