BM Siyonist Rejimin Yıkım Politikasını İfşa Etti

Birleşmiş Milletler verileri, bağışta bulunan ülkelerin finansıyla inşa edilen binaları hedef alan yıkımların bu yıl geçen yıla oranla yüzde 150 arttığını gösterdi.  

Görüntülenme: 1092 Tarih: 06 Kasım 2016 22:14
BM Siyonist Rejimin Yıkım Politikasını İfşa Etti

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), haftalık raporunda bağışta bulunan ülkelerin finansıyla inşan edilen binalardan yılbaşından bu yana yıkılanların veya el konulanların sayısının 273 binaya ulaştığını ve bunun da geçen yılın tümünde yıkılan binalara oranla yüzde 150 artışa tekabül ettiğini açıkladı.

 

Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan raporda, işgal yönetiminin son iki haftada Kudüs'ün doğusundaki sekiz yerde ve "C" bölgesinde Filistinlilere ait 18 binayı ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı belirtildi.

 

Yıkılan 18 binadan 8'inin daha önceki yıkımlar nedeniyle bağışta bulunan ülkelerce inşa edildiği ve binalarda meskenlerin, tuvaletlerin ve su kuyularının bulunduğu bildirilen raporda, söz konusu yıkımlar nedeniyle 29'u çocuk 54 kişinin evsiz kaldığı ifade edildi.

 

Raporda ayrıca, işgal güçlerinin Kudüs'ün Eski Belde semti yakınlarında bir mezarlıkta ruhsatsız mezar taşları imal edildiği gerekçesiyle inşaat malzemelerini tahrip ettiği bildirildi.

 

Raporda, işgal güçlerinin iki hafta içinde Batı Yaka'da 196 baskın ve arama operasyonu gerçekleştirdiği, 234 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar