Mısır'da Kaçırılan Filistinli Gençlerin Aileleri Gazze'de Gösteri Düzenledi

Mısır'da Ağustos 2015'te kaçırılan 4 Filistinlinin yakınları, Refah Sınır Kapısı yakınlarında gösteri düzenledi. Eylemciler kaçırılan yakınlarının bulunmasını istiyor. 

Görüntülenme: 1103 Tarih: 06 Kasım 2016 05:37
Mısır'da Kaçırılan Filistinli Gençlerin Aileleri Gazze'de Gösteri Düzenledi

Mısır'da 2015'in ağustos ayında kaçırılan 4 Filistinlinin yakınları, Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı yakınlarında gösteri düzenledi.

Mısır yönetiminin, Filistinli ekonomistlerden oluşan bir heyetin geçişi için istisnai olarak Refah Sınır Kapısı'nı açmasıyla eş zamanlı olarak düzenlenen eylemde, kaçırılan Filistinlilerin fotoğrafları taşındı.

Eylemciler, Filistinli heyet üyelerinden yakınlarının bulunmasına ilişkin taleplerini, Mısırlı yetkililere ulaştırmalarını istedi.

Kaçırılan Filistinlilerden Hüseyin ez-Zübde'nin annesi Subeyha Zübde yaptığı açıklamada, "Filistinli bir heyetin Refah'tan Mısır'a geçeceğini öğrendik.

Evlatlarımızın sağ salim evlerine dönmeleri talebimizi, Mısırlı yetkililere ulaştırmalarını istemek için buraya geldik." dedi.

Mısırlı yetkililer, Ulusal Ortadoğu Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen konferansa katılmaları için bazı Filistinli ekonomi uzmanlarına davetiye göndermişti. Kahire yönetimi, 110 kişilik heyetin Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçişine istisnai olarak izni vermişti.

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Refah Sınır Kapısı'ndan Kahire Havalimanı'na giden bir yolcu otobüsüne, 19 Ağustos 2015'te kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılarak durdurulmuş, yolculardan 4 Filistinli (Yasir Zennun, Hüseyin ez-Zübde, Abdullah Ebu el-Cebin, Abduldaim Ebu Lebde) kaçırılmıştı.

dunyabulteni

Yorumlar