Kudüslü Alimlerden Siyonist İsrail'e Mezarlık Tepkisi

Kudüs'teki Alimler ve Davetçiler Heyeti, işgalcilerin kentteki ve özelikle de Mescid-i Aksa çevresindeki ihlallerinin ve provokasyonlarının Kudüs'ün Arap ve İslami kimliğiyle ilgili tarihi, dini ve siyasi gerçekleri değiştiremeyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1419 Tarih: 07 Kasım 2016 02:41
Kudüslü Alimlerden Siyonist İsrail'e Mezarlık Tepkisi

Heyet, dün (6 Kasım Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Kudüs'ün Arap ve İslami kimliğine vurguda bulunarak, Mescid-i Aksa'nın altında ve çevresinde yürütülen kazı çalışmalarını kınadı.

 

Babu'r-Rahme Mezarlığı'ndaki bazı mezarların tahrip edildiğine ve Mescid-i Aksa kapıları yakınlarında Yahudiler için kafe açıldığına dikkat çekilen bildiride, bütün bunların UNESCO'nun Mescid-i Aksa ve Eski Belde'nin Müslümanlara ait olduğunu açıklayan kararına işgal rejiminin beklenen tepkisi olduğu ifade edildi.

 

Müslümanların kutsallarına ve ölülerine işgalcilerin mutlaka saygı duyması gerektiği kaydedilen bildiride, işgal güçlerinin ölülere ve dirilere saldırılarına son verilmesi istendi.

 

Bildiride ayrıca, Arapların ve Müslümanların Kudüs'ün kimliğine ve kentteki kutsal değerlere yönelik saldırılara karşı durması, UNESCO'nun son kararının uygulanması için uluslararası ve bölgesel düzeyde girişimde bulunulması gerektiği dile getirildi.

 

Alimler ve Davetçiler Heyeti, Kudüs halkının direnişine övgüde bulunarak, kent sakinlerinin direnişinin desteklenmesini istedi.

fiem

Yorumlar