Hamas, Ramallah’taki Anayasa Mahkemesi’nin Kararını Reddetti

Filistin Parlamentosu ve İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Anayasa Mahkemesi’nin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a herhangi bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırma yetkisi vermesinin hukuki hiçbir temele dayanmadığını ve geçersiz olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1395 Tarih: 07 Kasım 2016 00:09
Hamas, Ramallah’taki Anayasa Mahkemesi’nin Kararını Reddetti

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, dün (6 Kasım Pazar) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, “Ramallah’taki Anayasa Mahkemesi’nin kararı Mahmud Abbas’ın Filistin halkına ve parlamentoya uyguladığı diktatörlüğe karşı Filistinli grupların ciddi bir tavır ortaya koymasını gerektiriyor” dedi.

Bahr, Ramallah’taki Anayasa Mahkemesi’nin milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili kararının en basit anayasa kurallarına dahi aykırı olduğunu, geçersiz bir kararla oluşturulan mahkemenin kararı olduğu için kararın da geçersiz olduğunu ifade etti.

Filistin Anayasa Mahkemesi, Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanmadan Mahmud Abbas’ın tek taraflı kararıyla kurulmuş ve üyeleri yine Abbas tarafından Filistin Yönetimi Başkanı’na yakın isimler arasında atanmıştı.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri de dün yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Anayasa Mahkemesi’nin kararının kabul edilemez ve hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Ebu Zuhri, Hamas Hareketi’nin Fetih Hareketi’nin yasama ve yürütme organlarını ele geçirmesi için oluşturulan ve “Fetih Mahkemesi” kabul ettiği Anayasa Mahkemesi’nin kendisini ve kararlarını tanımadığını söyledi.   

fiem

Yorumlar