Siyonist Mahkeme Filistinli Çocuğa ve Genç Anneye Ağır Hapis Cezaları Verdi

Kudüs'teki işgal mahkemesi dün öğle saatlerinde Ahmed Munasıra isimli çocuğa 12 yıl ve İsra Ceabis isimli genç kadına 11 yıl hapis cezası verdi.  

Görüntülenme: 1296 Tarih: 08 Kasım 2016 06:48
Siyonist Mahkeme Filistinli Çocuğa ve Genç Anneye Ağır Hapis Cezaları Verdi

İşgal mahkemesi Ceabis'i otomobille çarpma eylemi girişiminde bulunmakla suçladı.

 

Kudüslü İsra Ceabis 11 Ekim 2015'te Ez-Zaim kontrol noktası yakınlarında otomobili alev aldıktan sonra gözaltına alınmış ve vücudunun büyük bölümü yanmıştı.

 

Hadassah Ein Kerem Hastanesi'nde uzun süre yatan Ceabis, daha sonra kadın mahkûmların yattığı HaSharon Cezaevi'ne nakledildi. Filistinli kadın esirin tedavisinin tamamlanmasının gerektiği bildirildi.

 

İsra Ceabis'in Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Cebel El-Mukebber sakinlerinden, evli ve bir çocuk annesi olduğu bildirildi.

 

Aynı mahkeme 13 yaşındaki Ahmed Munasıra isimli çocuğa da bıçaklama eylemi gerçekleştirdiği ve iki kez öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 12 yıl hapis cezası verdi.

 

Ahmed Munasıra ve 15 yaşındaki amcasının oğlu Hüseyin Munasıra'nın okul çıkışı bir araya gelerek Mescid-i Aksa ve Gazze Şeridi'nin durumuyla işgal askerlerinin yaptıklarını konuştukları, şehadet eylemi gerçekleştirmeye karar verdikleri, Pisgat Zeev Yahudi Yerleşkesi'nde yerleşimci bir genci ve bir çocuğu bıçakladıkları, işgal askerlerinin ateş açması sonucu Hüseyin Munasıra'nın şehit olduğu ve Ahmed Munasıra'nın da ağır yaralı olarak gözaltına alındığı bildirildi.

FİEM

Yorumlar