Siyonistlerden Yusuf'un Kabri Bölgesine Baskın

Yahudi yerleşimcilerin onlarca otobüsle ayin yapmak için Nablus'un doğusundaki Yusuf'un Kabri bölgesine baskın düzenlemesi üzerine bu sabah (8 Kasım Salı) erken saatlerde söz konusu bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.  

Görüntülenme: 1131 Tarih: 08 Kasım 2016 06:31
Siyonistlerden Yusuf'un Kabri Bölgesine Baskın

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcileri taşıyan onlarca otobüs gece yarısından sonra kentin doğu bölgesine girdi.

 

Görgü tanıkları baskının Beyt Furik Kavşağı yönünden gerçekleştiğini ve yerleşimcilerin Asker ve Belata mülteci kampları arasındaki El-Ğavi Kavşağı'na ulaşmasıyla çatışmaların patlak verdiğini söyledi.

 

Yusuf'un Kabri bölgesi yakınlarında oturan Ahmed Es-Selman, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince korunmasına rağmen önceki gece iki molotof kokteyli atılan Yusuf'un Kabri'ne önce işgal askerlerinin gelerek önlem aldığını ve ardından Yahudi yerleşimcilerin geldiğini bildirdi.

 

İşgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmaların yayılarak Belata Mülteci Kampı, Sanayi Okulu Caddesi, El-Maturat bölgesi, Itak Et-Tayih ve Amman Caddesi'ne kadar ulaştığı belirtildi.

 

Belata Mülteci Kampı'ndan Nidal El-Kaabi, işgal askerlerinin varlığı nedeniyle sabah namazı için yakınlardaki camiye gidemediklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar