AB Heyeti Gazze Hakkında Uyarıda Bulundu

Avrupa Birliğinin Gazze Şeridi için gönderilen heyeti bu bölgenin Siyonist Rejim tarafından ablukaya alınması konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1510 Tarih: 09 Kasım 2016 14:08
AB Heyeti Gazze Hakkında Uyarıda Bulundu

Avrupa Birliği tarafından Gazze şeridine gönderilen heyet, Gazze’ye girdikten sonra düzenledikleri basın toplantısında, Gazze Şeridi’nin durumunun bölgede uygulanan abluka nedeniyle tahammül edilemez olduğunu belirterek, Gazze’deki ablukanın kalkması için ekonomik, güvenlik ve siyasi olarak değişiklikler yapılmasını istedi.

Bu heyet Avrupa Birliğinin Filistin’deki projelerinin eğitim, sağlık ve ekonomik gelişme olmak üzere çeşitli alanlardan oluştuğunu belirtti.

Gazze Şeridine gönderilen Avrupa Birliği heyeti, kalkındırma projelerini gerçekleştirmek için yapının yeterli olmadığını ve Gazze Şeridinin durumunun tahammül edilemez olduğunu hatırlatarak, siyasi, güvenlik ve ekonomik olarak acil eylemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtip, sınır geçişlerinin açılmasını ve bölgedeki ablukanın kaldırılmasını istedi.

Bu heyet aynı zamanda bölgesel ve uluslararası yetkililerin ve insani yardım kuruluşlarının bölge halkının perişan durumuna yardımda bulunabilmek için girişlerinin kolaylaştırılmasını istedi.

Aralarında Avrupa Birliği’nin 36 Başkonsolosunun da bulunduğu 45 kişi salı günü birkaç saatlik ziyaret gerçekleştirmek için Beyt Hanun (Erez) kapısından Gazze Şeridi’ne girdiler. Gazze Şeridi’ne giren ülkeler arasında, İsveç, Danimarka, Malta, Slovenya, İrlanda, Finlandiya, Letonya, Macaristan, İspanya, Hollanda, Belçika, Almanya, Kıbrıs, İtalya, Yunanistan ve Portekiz’den temsilci bulunmaktadır.

Filistin Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Basım Naim, Avrupa temsilcilerinin Gazze Şeridine gerçekleştirdikleri birkaç saatlik ziyarette, bölge halkının ekonomik ve sosyal olarak içerisinde bulunduğu kötü duruma yakından tanık olduklarını ifade etti.

Naim ayrıca, bu ziyaretin Gazze Şeridinin olumsuz koşulları karşısında uluslararası toplumun sorumluluğunu gerçekleştirmek için yapıldığını belirtti.

tesnim

Yorumlar