Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’da Yaptığı Baskınlarda Gençleri Tutukladı

Filistin halkını sindirme operasyonlarına devam eden işgal güçleri Batı Yaka’nın Nablus şehrinin kuzeyinde yer alan Sebestiye beldesinde evlere baskın düzenleyip arama yaptı.  

Görüntülenme: 1344 Tarih: 09 Kasım 2016 14:59
Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’da Yaptığı Baskınlarda Gençleri Tutukladı

Beldedeki Filistinli aktivistlerden Mümin Azim yaptığı açıklamada bugün (9 Kasım Çarşamba) sabah erken saatlerde beldeyi basan çok sayıda işgal askerinin, Yüsr El-Ezheri, Muhammed Reuf, Mutasım Allavi ve Muhammed El-İvad’ın evine girip arama yaptığını, aramaların ardından evleri görüntüleyip kimliklere de el koyduğunu söyledi.

Kaynaklar, son haftalarda beldede baskın ve çatışmaların yoğunlaştığına dikkat çekerek, bölgeye komutan olarak atanan işgal istihbarat subayının buna neden olduğunu ifade etti.

Diğer taraftan bugün Cenin şehrinin güneyinde yer alan Kabatiye beldesine baskın yapan işgal güçleri üç kişiyi tutukladı.

Kaynaklar, birçok araçla beldeye giren, doğudan ve batıdan beldenin ana caddelerini kapatan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların çıktığını belirterek, işgal güçlerinin belde sakinlerinden üç genci tutukladığını ifade etti.

Cenin şehrinin güneyinde yer alan Merke, Fahme ve Vadi Dave bölgelerine de giren işgal güçleri söz konusu bölgelerde arama tarama yaptı.

FİEM

Yorumlar