Et-Tufekci: Siyonist Rejim Yeşil Hattı Ortadan Kaldırmayı Planlıyor

Arazi ve Yahudi yerleşimi uzmanı Halil Et-Tufekci, "Sivil İdare"nin sınırdaki 11 sanayi bölgesine ek olarak Batı Yaka'da üç büyük sanayi bölgesine onay vermesinin amacının Yeşil Hat'tı ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1070 Tarih: 10 Kasım 2016 21:44
Et-Tufekci: Siyonist Rejim Yeşil Hattı Ortadan Kaldırmayı Planlıyor

Et-Tufekci, işgal rejiminin Batı Yaka'da daha çok arazi gasp ederek Yahudi yerleşkeleri inşa etmeyi ve mevcut yerleşkeleri genişletmeyi planladığını ifade etti.

 

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Et-Tufekci, sınırdaki sanayi bölgelerinin 1967 sınırlarına çekilme fikrinin Yeşil Hattı ortadan kaldırmak için tasarlandığına dikkat çekti.

 

Haritalara ve projelere bakınca sanayi bölgelerinin mevcut Yahudi yerleşkelerinin uzantıları olacak şekilde tasarlandığının görüleceğini belirten Et-Tufekci, Yeşil Hattın ileride Filistin devletinin sınırları olma ihtimalinin ortadan kaldırılmak istendiğini bildirdi.

 

Et-Tufekci, söz konusu sanayi bölgeleriyle Filistinli işçilerin Yahudi yerleşim bölgelerine girmelerinin engellenmesinin ve Batı Yaka'da çalışma ruhsatı olmadan çalışabilmelerinin sağlanmasının da hedeflendiğini ifade etti.

 

"Büyük Kudüs Projesi"nin Batı Yaka topraklarının yüzde 10'unu yutacağını açıklayan Et-Tufekci, böylece geçmişteki tüm işgal rejimi hükümetlerinin yaptıkları planların gerçekleşeceğini, Kudüs'te Yahudilerin çoğunluk ve Filistinlilerin azınlık haline geleceğini söyledi.

fiem

Yorumlar