Halid Meşal:''Mescid-i Aksa ve Kudüs Ancak Cihad ve İntifada İle Kurtulur''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Mescid-i Aksa'nın himayesinin ve Kudüs'ün kurtarılmasının ancak cihad ve arka arkaya intifadayla mümkün olacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1496 Tarih: 10 Kasım 2016 05:31
Halid Meşal:''Mescid-i Aksa ve Kudüs Ancak Cihad ve İntifada İle Kurtulur''

Meşal, üzerlerine düşen sorumluluğun Kudüs'e bağlı kalmak, Kudüs'ü ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarını işgalden kurtarmak olduğunu ifade etti.

 

İstanbul'da toplanan 11'inci Uluslararası Kudüs Gençlik Buluşması'nda konuşan Meşal, Kudüs'ün Filistin davasının adresi ve ilk simgesi olduğunu belirterek, "Düşmanla aramızda bu simge üzerine sıcak çatışma var" dedi.

 

Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetlerinin ve Mescid-i Aksa'yı bölme planlarının tehlikesine dikkat çeken Meşal, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için herkesi daha çok çalışmaya davet etti.

 

İşgalciler Kudüs'ün çehresini değiştirirken Müslümanların başka konularla ilgilenmelerinin şaşırtıcı olduğunu belirten Meşal, Arap rejimlerinden ve liderlerinden Kudüs konusundaki sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

 

Hamas lideri, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'a da seslenerek, işgal rejiminin Amerika'ya yük olduğunu ve Filistin'in hakkı verilmeden bölgede istikrar olamayacağını söyledi.

 

Kudüs İntifadası'nın ümmete ümit verdiğini kaydeden Meşal, birkaç yüz gencin tüm bir ümmet adına Kudüs'ü savunmak için seferber olduğunu dile getirdi.

 

Hamas lideri, Filistin halkı ve direniş grupları olarak hedeflerinin Mescid-i Aksa'yı korumak olduğunu belirtti.

fiem

Yorumlar