Arafat'ın Katilleri Yakında Açıklanacak

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ilk kez Yasir Arafat'ın katillerini bildiğini açıklarken, bildiklerini bugüne kadar neden açıklamadığı sorusu gündeme geldi.  

Görüntülenme: 1049 Tarih: 11 Kasım 2016 16:36
Arafat'ın Katilleri Yakında Açıklanacak

Abbas, Arafat'ın ölümünün 12'nci yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, "Arafat'ı kimin öldürdüğünü biliyorum fakat benim tanıklığım yeterli değil. Gerçeği yakında açıklayacağız ve herkes çok şaşıracak" dedi.

 

Yasir Arafat'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildiren Abbas, soruşturma komitesinin gerçeğe ulaşma yolunda büyük mesafe kat ettiğini ve nihai sonuca ulaştığında sonucun halka açıklanacağını ifade etti.

 

Abbas'ın Arafat'ın ölümüyle ilgili ilk kez bu kadar net konuştuğu belirtilirken, katilleri bildiğini söylemesi kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

 

Fetih'in yedinci kongresine de değinen Abbas, kongrenin önceden belirlenen tarihte, bu ayın 29'unda Ramallah'ta toplanacağını söyledi.

 

Filistin Yönetimi Başkanı, İsrail'in üzerine düşeni yapmaktan kaçınması nedeniyle barış sürecinin ufkunda tıkanma olduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar