Trump 2013 Seçimlerinde Netanyahu'yu Desteklemiş(VİDEO)

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 2013 yılında seçim çalışmalarına başladığında iş adamı ve milyarder olan bir Amerikalı kendisine destek vermiş, Netanyahu’ya oy verme çağrısı yapmıştı. İşte o kişi ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’tan başkası değildi. 

Görüntülenme: 998 Tarih: 11 Kasım 2016 08:53
Trump 2013 Seçimlerinde Netanyahu'yu Desteklemiş(VİDEO)

Geçtiğimiz günlerde Trump’ın seçimleri kazanmasının hemen ardından açıklama yapan Netanyahu, Trump’ı “büyük bir dost” olarak tanımlamakta acele etmişti. Bundan çok kısa bir süre önce de İsrail’de yayın yapan bir internet sitesinde Trump’ın İsrail danışmanı David Friedman’ın Trump’ın başa geçmesi halinde İsrail için büyük bir dost olacağını ifade ettiği açıklamalarına yer verilmişti.

Böylece Obama ve Netanyahu arasındaki gergin ilişkinin aksine Netanyahu ve Trump’ın yalnızca iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın çok ötesinde iki samimi dost olduklarına şahit oluyoruz.

2013 yılında yapılan seçimlerde Likud Partisini desteklediğini açıklamasa da, yayınlanan video kayıtlarında Trump’ın kendisini tanıttığını ve kendisini İsrail’in en büyük hayranlarından biri olarak ifade ettikten sonra Netanyahu’ya oy vermeye çağırdığına şahit oluyoruz.

Trump videoda Netanyahu ile ilgili yaptığı değerlendirmede onun “seçkin, başarılı, saygınlığını hak eden”  biri olduğunu ifade ediyor.

İşte o video:

 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar