Siyonist Kaynaklar Eylem Hazırlığındaki 9 Filistinli Direnişçinin Tutuklandığını İddia Etti

İşgal ordusunun uyguladığı yayın sansürünü kaldırmasından sonra, işgal rejimindeki kaynaklar, işgal rejimi iç istihbarat birimi Şabak’ın son üç ayda Kudüs ve Nablus’ta Siyonist hedeflere yönelik eylem hazırlığı yapan 9 Filistinli direnişçiyi tutukladığını belirttiler.  

Görüntülenme: 840 Tarih: 11 Kasım 2016 10:31
Siyonist Kaynaklar Eylem Hazırlığındaki  9 Filistinli Direnişçinin Tutuklandığını İddia Etti

Şabak’a dayanarak bilgi veren ajanslar, hücre üyelerinin Siyonist hedeflere yönelik eylem planı yapmakla suçlandıklarını ifade ettiler.

Siyonist kaynaklar, tutuklananlardan birinin Kudüs’ün Hıtta Kapısı sakinlerinden, geri kalan gençlerin Nablus ve çevresinden olduklarını kaydettiler.

Gençleri Siyonist hedeflere yönelik eylem planı yapmakla suçlayan işgal güçleri, geçlerle birlikte patlayıcı ele geçirildiğini iddia etti.

İşgal rejimi, gençlerin farklı noktalarda eylem yapmak üzereyken tutuklandığını belirtti.

Ekim 2015 tarihinde başlayan Kudüs İntifadası’nda daha çok bıçaklı ve araçlı eylemler yapan Filistinli gençlerin, son zamanlarda eylemlerinde silah ve patlayıcı kullanmaları, uzmanlara göre intifadanın silahlı eyleme dönüşeceği işaretini veriyor. Bunun farkında olan işgal rejimi silahlı eylemleri engellemek için yoğun çaba harcıyor.

fiem

Yorumlar