Meşal'den Mahmud Ez Zehhar'a Övgü Dolu Sözler

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, işgal altındaki Filistin topraklarındaki iç bölünmeyi sonlandırma, ulusal ilkelere yapışma çağrısında bulunarak, güç dengelerinin düşmana karşı zafer kazanmayı zorunlu kıldığını söyledi.  

Görüntülenme: 1245 Tarih: 11 Kasım 2016 07:20
Meşal'den Mahmud Ez Zehhar'a Övgü Dolu Sözler

Dr. Mahmud Ez-Zehhar’ın kaleme alıp yayınladığı ‘Darağacı’ adlı kitabın tanıtımı için yapılan toplantıya telefonla katılan Hamas lideri Meşal, ulusal çalışma alanının genişletilmesi ve pratiğe taşınması gerektiğini belirterek “silahlı direniş meydanlarında olduğu gibi sanat ve edebiyat alanında da omuz omuza vermemiz gerekir” dedi.

Meşal konuşmasında ayrıca “düşmanımız askeri olarak bizden üstündür. Ancak biz ahlakımızla, davamızın adil oluşu ve üretkenliğimizle ondan üstünüz. Filistin insanı direniş ve bilim alanındaki üretkenliğini ortaya koymaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Dr. Mahmud Ez-Zehhar’dan övgüyle bahseden Meşal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir insanın kendisinin, çocuklarının ve kaleminin mücahit olmasına seviniyoruz. Bu birbirini tamamlayan unsurlardır. Oldukça kuşatıcı olan bu Filistinli şahsiyetin çalmadığı kapı yoktur. Birçok alanda orijinal eserler ortaya koyuyor. Çünkü direniş sahası büyük ve geniştir.”

Darağacı adlı kitabı hakkında bilgi veren Mahmud Ez-Zehhar ise şunları söyledi:

“Romanın hedefi,  halkın eline ‘sakın işgalcinin bataklığına düşmeyin ve onun adına casusluk yapmayın’ diyecek bir belge tutuşturmaktır. Hayatımızın dayanılmaz sıkıntılara maruz kalmasına neden olan bu mikroptan ve hastalıktan halkımızı korumamız gerekir.”

Ez-Zehhar, romana konu olan işgalci adına casusluk yapma ve bu konuda işgalciye bilgi vermenin Hamas liderlerinden Dr. Abdülaziz Er-Rantisi, Mühendis İsmail Ebu Şenneb gibi değerli komutanların şehit edilmesine neden olduğunu hatırlattı. 

fiem

Yorumlar