Filistinli Esir Üç Kardeş Katil İsrail Zindanlarında Açlık Grevi Başlattı

Filistinli kaynaklar, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Kalkiliya yakınlarındaki Beyt Emin köyü sakini üç esir kardeşin tecrit cezasını protesto etmek için açlık grevine girdiklerini belirtti.  

Görüntülenme: 1019 Tarih: 12 Kasım 2016 11:58
Filistinli Esir Üç Kardeş Katil İsrail Zindanlarında Açlık Grevi Başlattı

İzzeddin A’mer yaptığı açıklamada esir kardeşi Nureddin’in (32) işgal rejimin Askalan Cezaevi'nde Eylül 2013 tarihinden beri tecrit odasında tutulmasını protesto etmek için geçen hafta açlık grevine başladığını söyledi.

A’mer, 2003 yılından beri esir olan ve 55 yıla mahkum edilen kardeşinin konuyu cezaevi idaresiyle görüştüğünü ve tecritten çıkarılması için görüşmeler yaptığını belirterek, idarenin talebini karşılamaması üzerine kardeşinin açlık grevine başladığını ifade etti.

Ailenin esiri ziyaret etmesine izin vermeyen işgal rejimi, kasıtlı olarak onu cezaevleri arasında dolaştırıyor.

A’mer, çöldeki Nafha zindanında bulunan abileri Abdüsselam (47) ile Nidal’ın (46) da kardeşlerine destek için açlık grevine başladıklarını kaydetti.

A’mar’ın verdiği bilgiye göre, abileri Nidal ve Abdüsselam, 2013 tarihinde Filistinli esirlerle takas etmek ve işgal zindanlarındaki kardeşlerinin salıverilmesini sağlamak  için bir işgal askerini kaçırıp Kalkiliya şehri yakınlarında öldürmeleri üzerine tutuklandılar. İşgal mahkemesi iki kardeşe müebbetin yanında yirmi yıl hapis cezası verdi.

Kardeşlerden Nureddin ise 2003 tarihinde tutuklandı. İşgal güçlerine direnmek suçundan 30 yıl hapse mahkum edildi. Abilerinin yaptığı eylem üzerine kendisine verilen ceza katlandı ve işgal rejimi için tehdit oluşturduğu iddiasıyla beş yıl tecrit odasına konuldu.

fiem

Yorumlar