Terör Rejiminin Gazze'ye Yönelik Ablukası Akrabalık İlişkilerinin Arasına da Duvar Ördü

Gazze'de on yıldan fazla süredir abluka altında tutulan insanların birçoklarının Filistin'in Batı Yaka bölgesinde yakın akrabaları yaşıyor. Ayrıca bazı aileler parçalanmış, fertlerinin bazıları bir tarafta bazıları diğer tarafta kalmış durumda.  

Görüntülenme: 1543 Tarih: 13 Kasım 2016 16:16
Terör Rejiminin Gazze'ye Yönelik Ablukası Akrabalık İlişkilerinin Arasına da Duvar Ördü

Bunlar yerine göre bir yerde toplanmak, aynı yere yerleşip birlikte çalışmak, birlikte iş yapmak istiyorlar. Bunu yapamadıkları takdirde en azından birbirlerini görmek kısa süreliğine de olsa ziyaret etmek ve görüşmek istiyorlar.

Fakat siyonist işgal rejimi Gazze'ye uyguladığı abluka ve ambargo sebebiyle bir bölümü Gazze'de bir bölümü Batı Yaka'da yaşayan ailelerin evlerini birleştirmelerine, yakın akrabaların birbirlerini kısa süreliğine dahi olsa ziyaret etmelerine, görüşmelerine fırsat vermiyor. Dolayısıyla abluka zulmü aynı ailelerin fertlerinin veya yakın akrabaların aralarına da bir duvar örmüş durumda.

Gazze'de ikamet edenlerden bazıları hasta olmalarından dolayı Batı Yaka'ya geçmek ve orada yakın akrabalarının gözetiminde hastanelere gidip tedavi görmek için sağlık raporlarıyla müracaatta bulundu. Fakat siyonist işgal rejimi yetkilileri şimdiye kadar bu tür taleplere de herhangi bir olumlu cevap vermedi.

Filistin Enformasyon Merkezi, abluka zulmünün parçaladığı ailelerin ve aralarına duvar ördüğü yakın akrabaların durumlarını ortaya koyan, birbirleriyle görüşemeyen bu ailelerin fertleriyle ve yakın akrabalarla görüşmeler yaparak sıkıntılarını dile getiren kapsamlı bir rapor hazırladı. 

fiem

Yorumlar