Kassam Tugaylarının Elindeki Siyonist Esir Asker Şaul'un Ailesi Netanyahu'yu Mahkemeye Verdi

İsrail İkinci Kanal'ının yayınladığı bir habere göre Filistinli direnişçilerin elinde esir olan işgalci asker Oron Şaul'un ailesi bugün (13 Kasım Pazar) İsrail Yüksek Mahkemesi'nde savaşta esir edilen ve kaybolan askerlerin meseleleriyle ilgilenmemesi sebebiyle başbakanlığını Netanyahu'nun yaptığı İsrail mahkemesi aleyhine dava açtı.  

Görüntülenme: 1326 Tarih: 13 Kasım 2016 03:25
Kassam Tugaylarının Elindeki Siyonist Esir Asker Şaul'un Ailesi Netanyahu'yu Mahkemeye Verdi

Haberde bugün olayın soruşturulması talebiyle mahkemeye dilekçe veren Şaul ailesinin bu konunun peşini bırakmayacağı ve kaybolan askerlerin sorunlarını takip için bir bakanlar heyetinin oluşturulması vaadinin gerçekleşmemesinden sonra yüksek yargı nezdinde takibini yapmakta ısrarlı olacağı ifade edildi. Haberde ayrıca Hamas nezdinde esir olan askerlerin ailelerinin çocuklarının durumları hakkında bilgi edinilmesi için hükümete baskı yapacakları vurgulandı.

Netanyahu hükümeti aleyhine dava açan Şaul ailesi basına yaptığı açıklamada da şunları söyledi: "İki yıldan beri oğlumuzun sağ mı yoksa ölü mü olduğu hakkında bir bilgi sahibi değiliz. Hükümetin bize karşı uydurduğu şeylere teslim olmamız da mümkün değildir. Hükümet bizi yanıltmaya çalışıyor. Oğlumuz Hamas tarafından esir edildiğinde sağ idi."

İsrail güvenlik kabinesi yaklaşık dört ay önce, esir ve kaybolmuş askerlerin durumlarını soruşturmak amacıyla, aralarında başbakan Netanyahu'nun, İçişleri bakanının ve Maliye bakanının bulunacağı bir bakanlar kurulu oluşturma sözü vermişti. Şaul ailesi mahkemeye verdiği dilekçede bu sözün yerine getirilmediğine de dikkat çekti.

fiem

Yorumlar