İslamî Hareket Ezan Yasağına Karşı Mücadele Edecek

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket işgalci İsrail’in ezanı susturmasına izin vermeyeceklerini belirterek, İsrail’in ırkçı ve faşizan planlar yaptığını ifade etti.  

Görüntülenme: 981 Tarih: 14 Kasım 2016 03:02
İslamî Hareket Ezan Yasağına Karşı Mücadele Edecek

İslamî Hareket, işgal hükümetine bağlı yasama komitesinin ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan tasarıyı kabul etmesi üzerine basın açıklaması yaparak, ezanın İslam dininin taabbudi şiarlarından biri olduğunu, bu şiar ve sembolün ülkedeki inanç ve ibadet özgürlüğünü ifade ettiğini kaydetti.

İşgal hükümetine bağlı komitenin yasayı kabul edip tartışması için parlamentoya göndermesinin ırkçı ve faşizan bir tutum olduğuna, bununla ezanın camilerden yükselmesinin engellenmek istediğine dikkat çekildi.

Açıklamada, böyle bir kanunun din ve inanç özgürlüğüne bir saldırı olduğu gibi, ülkedeki Müslüman ve Hıristiyanların haklarına da bir tecavüz olduğu vurgulandı.

İslamî Hareket yaptığı açıklamada şu hususların altını çizdi:

“İbadet özgürlüğüne tecavüz eden işgal hükümeti ırkçı ve faşizan olduğunu bir kez daha gösterdi. İşgalci İsrail, Yahudilerin daha önce bulundukları Avrupa ülkelerinde karşılaştıkları politikaların aynısını uyguluyor.”

“Yahudiler 1400 seneden beri İslam otoritesi altında havralarını yapıp her türlü dini vecibelerini yerine getirmişlerdir. Malları, canları ve namusları koruma altındaydı. Onlar İslam coğrafyasında bunu yaşarken Avrupa’daki kardeşleri işkence görüyor, sürgün ediliyor ve öldürülüyorlardı.”

“ Bizim Siyonist hareketle savaşımızın toprak üzerine, toprağın geçmiş ve gelecekteki kimliği üzere olduğunu herkes biliyor. Ezanın susturulmasına ve Allah’ın evlerinde Allah’ın adının anılmasının engellenmesine asla izin vermeyeceğiz.”

FİEM

Yorumlar