Şeyh Raid Salah Tecrit Cezasına Karşı Açlık Grevi Başlattı

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket’in, Siyonist işgal rejimi cezaevinde esir tutulan lideri Şeyh Raid Salah gördüğü kötü muamele, uygulanan tecrit cezası ve kendisine kitap ve gazetelerin ulaşmasının engellenmesini protesto etmek için açlık grevi başlattı.  

Görüntülenme: 1254 Tarih: 14 Kasım 2016 08:48
Şeyh Raid Salah Tecrit Cezasına Karşı Açlık Grevi Başlattı

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Şeyh Salah’ın avukatı Muhammed İğbariyye, şeyhin kendisine tutuklanıp konulduğu Rimon Sahra Cezaevinde ilk günden beri gördüğü kötü muamele nedeniyle açlık grevi başlatacağını ilettiğini söyledi.

Diğer taraftan Ortak Liste’deki Esirler Komisyonu Başkanı milletvekili Usame Sa’di işgalcinin Şeyh Raid Salah’ı durmadan rahatsız edip tutuklamasını kınadı.

Sa’di konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında “Şeyh Raid Salah’ın zindanda bu şeklide zulme uğraması; tek kişilik hücreye konulup birçok haktan mahrum edilmesi, vekillerin kendisini ziyaret etmelerine izin verilmemesi kabul edilemez” dedi.

Gördüğü zulüm ve barbarlığa karşı açlık grevi başlatan Şeyh Raid Salah’ın yanında olduklarını belirten Sa’di, Şeyh Salah’ın yargılanmasının siyasi bir intikamdan başka bir şey olmadığını ifade etti.

İşgal mahkemesinin dokuz yıl önce yaptığı konuşmada şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle verdiği 9 aylık hapis cezasından sonra işgal güçleri geçen 8 Mayıs’ta Şeyh Raid Salah’ı tutukladılar.

Tutuklandığı ilk günden beri tek kişilik hücrede tutulan Şeyh’in hücreden çıkarılması için yapılan bütün başvurular işgal mahkemesi tarafından reddedildi. 

fiem

Yorumlar