Muşir El-Mısri'den Esir Takası Açıklaması

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Muşir El-Mısri, işgalciyle yapılacak muhtemel bir esir takas anlaşmasının gecikmesinin sadece direnişin lehine olacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1291 Tarih: 14 Kasım 2016 19:15
Muşir El-Mısri'den Esir Takası Açıklaması

Hamas lideri Mısri yaptığı açıklamada “Netanyahu’nun yeni bir esir takas anlaşmasının sorumluluğundan kaçması veya direnişin yanındaki bilgileri ortaya çıkarma girişimleri Hamas ve Kassam Tugayları’nı etkilemez. Esir takas işi Hamas ve Kassam Tugayları’nın büyük bir hikmet, tedbir ve ustalıkla idare ettiği bir dosyadır” dedi.

Hamas’ın, Özgürlerin Vefası Esir Takas Anlaşmasının mühendisi olan ve işgal güçleri tarafından şehit edilen Kassam Tugayları’nın Genelkurmay Başkanı Ahmed El-Ca’beri’nin şehit edilişinin yıldönümü münasebetiyle bugün (14 Kasım Pazartesi) Gazze’de Kızılhaç teşkilatının merkezi önünde düzenlediği etkinlikte konuşan Muşir El-Mısri işgal hükümeti başbakanı Benyamin Netanyahu’ya seslenerek güvenlik tedbirleri ve uluslararası girişimlere bel bağlayan ardından bunun fayda etmeyeceğini görünce direnişin şartlarını kabul ederek görüşmelere giren Olmert gibi davranmamasını istedi.

Muhtemel bir esir takasının gecikmesinin sadece direnişin lehine olacağının altını çizen El-Mısri “Netanyahu ile diğer Siyonist liderlerin şu hususu çok iyi bilmeleri gerekir. Bu iş için ister doğuya ister batıya git. İster askeri ve güvenlik güçlerine güven, ister uluslararası camianın girişimlerine umut bağla. Esirlerimiz özgürlüğe kavuşmadan ve ailelerini görmeden sen askerlerini asla göremeyeceksin” ifadelerini kullandı.

El-Mısri işgal rejiminin önünde Hamas’ın şartlarını kabul edip, Filistinli esirleri serbest bırakmaktan başka yol olmadığını ifade etti. 

fiem

Yorumlar