Arap Milletvekili İşgal Rejimi Parlamentosu Knesset’te Ezan Okudu

Siyonist işgal hükümetine bağlı komisyonunun dün ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasını kabul etmesinin ardından Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’teki Arap milletvekili Ahmet Et-Tibi Netanyahu hükümeti için gensoru önergesinde bulundu.  

Görüntülenme: 1502 Tarih: 15 Kasım 2016 12:38
Arap Milletvekili İşgal Rejimi Parlamentosu Knesset’te Ezan Okudu

Hükümetle ilgili verdiği gensoru için Knesset’te söz alan Arap milletvekili Et-Tibi “söz konusu kanun boşluktan doğmadı. Daha önce de camide tahrik olduğu gerekçesiyle ezan susturulmak istendi. Ancak o zaman yapılan iddialar bu kanunun geçmesine yetmedi. Bugün Araplar yeni bir iddia ve delil ile karşı karşıyadırlar. O da ezamın gürültü çıkardığı ve binlerce insana sıkıntı verdiği yönündedir. Bu iddia ve delil şimdiye kadar gelen hükümetlerin en aşırısı ve fanatiği olan Netanyahu hükümeti için makul ve makbul bir delil olarak görünüyor. İşin doğrusu, binlerin hatta milyonların çektiği sıkıntıların nedeni Netanyahu’dur. Çünkü Arap halkıyla liderlerine karşı tahriklerde bulunan odur. Öyleyse bizim öncelikle milyonlara sıkıntı veren Netanyahu ve hükümetini susturmamızdır” dedi.

Et-Tibi yaptığı konuşmanın devamında “daha önce askerler Allahu Ekber diyenlere saldırmaları için köpekleri eğittiler. Şimdi Allahu Ekber diyenlere saldırmak isteyen yeni köpeklerle karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.

Et-Tibi konuşmasının sonunda ezanın susmayacağını haykırarak üyelerin şaşkın bakışları altında ezan okumaya başladı. 

 

Yorumlar