İngiltere Filistin'e Ait Altın Rezervlerini Geri Vermeli

Filistinli ekonomi uzmanı, Filistin resmi kurumlarına İngiltere'den manda yönetimi sırasında elinde tuttuğu Filistin altınlarını istemeleri çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1062 Tarih: 16 Kasım 2016 03:09
İngiltere Filistin'e Ait Altın Rezervlerini Geri Vermeli

Filistinli ekonomi analisti Nasr Abdulkerim, Filistin para biriminin geçmişte altına bağlı olduğu için çok güçlü olduğunu ve Ürdün'ün de 1952'de dinara geçene kadar Filistin para birimini kullandığını söyledi.

 

Abdülkerim, İngiltere'nin elindeki Filistin altın rezervinin bugünkü değerinin milyarlarca dolar olduğunu ifade etti.

 

Arap-Amerikan Üniversitesi'nde mali bilimler profesörü olarak görev yapan Abdülkerim, Filistin televizyonunda yayınlanan Ekonomi Dergisi programında yaptığı açıklamada, Filistin para birimi çıkarmanın önündeki engellerle ilgili soruya verdiği cevapta, insanların söz konusu para birimine güvenmeleri gerektiğini söyledi.

 

Abdülkerim, Filistin ekonomisinin kuşatma altında olduğunu ve yabancı yatırımları çekebilmek için güçlü para birimine ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

Filistinli ekonomi uzmanı, Filistin altın rezervinin 1952'ye kadar kullanımda olan Filistin para birimini desteklediğini ve o dönemde Filistin para biriminin piyasa değerinin İngiliz sterlinine yakın olduğunu ifade ederek, "Filistin altın rezervi nerede?" diye sordu.

fiem

Yorumlar