Katil İsrail ve Büyük Şeytan ABD Nijerya İslami Hareketi'ni Sindirmeye Çalışıyor(FOTO)

İran'ın İslami Tebligat Kurumu, dün yayınladığı bildiride, Nijerya'da Şii Müslümanların öldürülmesini kınayarak, bu girişimin gerçekte Amerika ve siyonist İsrail'in siyaseti ve hedefleri doğrultusunda olduğuna dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1644 Tarih: 17 Kasım 2016 02:11
Katil İsrail ve Büyük Şeytan ABD Nijerya İslami Hareketi'ni Sindirmeye Çalışıyor(FOTO)

Bildiride, milyonlarca Hz. Hüseyin aşığının özellikle son yıllarda  Erbain merasimi için  bir araya geldikleri  ve  büyük bir hamaset ortaya koydukları  ve hiç bir medya kurumunun da  bu büyük hamaset görüntüsünü yayınlama cesareti gösteremediği bir ortamda,  Nijerya'da  matem halindeki müslümanların şehit edilmesi ve katledilmesine  tekrar  şahit olunduğu ve bu durumun  matem günlerindeki acıyı daha da arttırdığına dikkat çekildi.

Bildiride ayrıca, Nijerya'da ordu ve emniyet güçlerinin Fontoa şehrinde Aşura günü İmam Hüseyin aşıklarından bir grubu matem merasiminde  öldürülmeleri, Kadona eyaletinde Şiilerin camisini ablukaya alarak çok sayıda Şii müslümanın da tutuklanmasının gerçekte Amerika ve siyonist rejim İsrail'in siyasetleri ve hedefleri doğrultusunda gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

Bilindiği gibi Nijerya ordusu, geçen pazartesi günü Hüseyni Erbain merasimi eşiğinde barışçı gösteri düzenleyen  Nijeryalı Şii müslümanları  dağıtmak için göstericilere karşı ateş açmıştı.

Nijerya İslami Hareketi, Kanu şehrinde yaşanan bu hadisede en az 100 müslümanın şehit olduğunu bildirdi.

Hatırlanacağı üzere Nijerya İslami Hareketi Dünya Kudüs Günü'nde onbinlerin katılımıyla büyük yürüyüşler düzenlemekte bu da Siyonist İsrail'i korkutmaktaydı.

tesnim

نیجریه

Yorumlar