Hamas'tan Direniş Gruplarına Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, işgal rejiminin çıkarmaya çalıştığı Kudüs'te minarelerden ezan okunmasını yasaklama yasasının Filistinliler ve Müslümanlar tarafından kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1361 Tarih: 17 Kasım 2016 06:55
Hamas'tan  Direniş Gruplarına Çağrı

Bedran, bedeli ne olursa olsun Filistin halkının söz konusu yasanın kabul edilip uygulanmasına izin vermeyeceğini bildirdi.

 

Hamas sözcüsü, dün (16 Kasım Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yasanın halk direnişi ve intifada gençliği için teşvik olacağını ifade ederek, direnişin işgal rejiminin keyfi zorlamalarına verilecek cevaplar hazırladığını açıkladı.

 

Yasanın ve içerdiği ırkçı politikaların işgalcilerin Müslümanların kutsallarına duydukları kini gösterdiğini söyleyen Bedran, Mescid-i Aksa'ya ve diğer kutsal mekânlara yönelik ihlaller ve Yahudileştirme girişimlerine karşı Müslümanların seslerini çıkarmalarının vaktinin geldiğini belirtti.

 

Hamas sözcüsü, Filistin halkını ve direniş gruplarını işgal rejiminin kararına karşı çıkmaya ve pratikte uygulanmasını engellemeye, ne pahasına olursa olsun minarelerden ezan okumayı sürdürmeye davet etti.

fiem

Yorumlar