Filistin'de Ezan Yasağının Arkasında Kim Var?

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu'nun 25 yaşındaki oğlu Yair Netenyahu'nun camilerde ezanın dışa verilmesini yasaklayan kanun tasarısının hazırlanmasında etkin ve merkezi bir rol oynadığı iddia edildi. 

Görüntülenme: 1436 Tarih: 18 Kasım 2016 16:20
Filistin'de Ezan Yasağının Arkasında Kim Var?

"Times of Israel" sitesinin haberine göre, İsrail'de yayın yapan Kanal 10 televizyonuna açıklama yapan Netanyahu hükümeti yetkilileri, Benyamin Netenyahu'nun oğlu Yair'in ısrarları üzerine kanun tasarısını desteklediği yönünde bilgilendirmede bulundular.  

Nitekim Netanyahu'nun katıldığı çok sayıda toplantıda bu meseleyi dile getirdiği, Yahudilerin bulunduğu bölgeye yakın bir camiden ezan sesi duymanın tahammül edilemez olduğunu ifade ettiği biliniyor.

Ayrıca Netanyahu'nun evinde ağırladığı yabancı bir komutanın kendisine niçin "ezan gürültüsünü susturmak için" bir şeyler yapmadığı yönünde soru yöneltmesinin ardından Netanyahu'nun harekete geçtiği de ifade ediliyor. Ancak yine de en büyük etkinin Yair Netenyahu'ya ait olduğu belirtiliyor. 

Söz konusu kanun teklifini ilk getiren kişi Habayit Hayehudi partisi üyelerinden olan Moti Yogev olmuştu. Yogev, Twitter üzerinden Yair Netenyahu ile ilgili ortaya atılan iddialara verdiği cevapta "Yair Netenyahu'dan böyle bir şey talep etmedim" dedi. 

Diğer yandan Netanyahu, Kanal 10 televizyonunun haberi yayınlamayı reddetmesi üzerine "Kanal 10'un bağımsız bir kanal olduğunu düşünmüyorum. Her gün Başbakan ve ailesine günlük zehir içeceğini içirmeden rahat edemiyor" ifadelerini kullandı ve medyada oğlunu karalamak üzere yayınlanan haberleri eleştirdi. 

Geçtiğimiz günlerde Kanal 10'da yayınlanan bir programda Avustralyalı milyarder James Parker'ın, Yair Netenyahu'ya evini kullanması için izin verdiği iddia edilmişti. Ayrıca aynı haberde Parker'in avukatının da Benyamin Netenyahu'ya yakınlığıyla tanındığı ifade edilmişti.

Bu haberin ardından açıklama yapan işgal hükümeti başbakanı söz konusu haberi hazırlayan gazeteci Raviv Drucker'i İsrail'deki yeni seçimlerinin ajanı olarak tanımlamıştı. 

Netenyahu'nun ofisinden oğlu ile ilgili haberin yayınlanması noktasında ‘Kanal 10'dan yanıt geldi mi?’ şeklinde sorulan soruya cevap verilmezken, Kanal 10 cevap verilmediğini ifade etti. 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar