Muşir El-Mısri'den Siyonist Rejime Ezan Uyarısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden milletvekili Muşir El-Mısri, işgal rejiminin ezanı yasaklama girişiminin kırmızıçizgileri aşan bir adım olduğunu belirterek, bu tür ırkçı kararlara karşı Filistin halkının eli kolu bağlı kalmayacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1610 Tarih: 18 Kasım 2016 22:14
Muşir El-Mısri'den Siyonist Rejime Ezan Uyarısı

Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada El-Mısri “Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’in ezanı yasaklama kanununu onaylama girişimi tehlikeli bir adımdır. Böyle bir kararın ağır faturasından sadece işgal rejimi sorumlu olacaktır. Ezanı yasaklama girişimi İslamî kutsallara bir saldırı olduğu gibi, işgalcinin zorba politikasını da yansıtıyor” dedi.

İslam ümmetinden Filistin halkının Filistin topraklarındaki tarihi hak ve misyonuna sahip çıkmasını isteyen El-Mısri, Filistin’de birliğin sağlanmasını, Kudüs intifadasının alevlendirilmesini ve işgalciye karşı durulmasını istedi.

Gürültü çıkardığı ve Yahudi yerleşimcileri rahatsız ettiği gerekçesiyle ezanın Kudüs ve işgal altındaki Filistin topraklarında hoparlörden okunmasını yasaklayan yasa tasarısı işgal hükümetine bağlı bakanlar komisyonunda kabul edilmiş, ardından yasalaşması için Knesset’e gönderilmişti. Büyük tepki toplayan yasa teklifinin görüşülmesi parlamentonun dünkü toplantısında ertelendi.  

fiem

Yorumlar