Siyonist Güçler Haftalık Barışçıl Gösterileri Güç Kullanarak Dağıttı

Siyonist işgal güçlerinin, Yahudi yerleşim birimleriyle ırkçı ayrım duvarının yapılmasına karşı Filistinlilerin düzenlediği haftalık barışçıl gösterileri güç kullanarak dağıttığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1063 Tarih: 18 Kasım 2016 08:38
Siyonist Güçler Haftalık Barışçıl Gösterileri Güç Kullanarak Dağıttı

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin batısında bulunan Bel’in köyünde toplanan halkla destek için köye gelen yabancı aktivistler, köy toprakları üzerinde yeni inşa edilen duvara yürümek istediler. Halkın yürüyüşüne engel olan işgal güleri, zor kullanarak halkın geri döndürdü.

Sabah erken saatlerde köye baskın düzenleyen işgal güçleri kameraman Hamza Bernat’ı gözaltına alıp, birkaç saat tuttuktan sonra serbest bıraktılar.

Köy halkından tutuklu bulunan Filistinli aktivist Salah El-Havace ve diğer esirlerin serbest bırakılmasını isteyen göstericiler, işgal rejiminin Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki camilerde ezanı yasaklama girişimini de protesto ettiler.

Halk Direniş Komisyonu adına açıklama yapan Abdullah Ebu Rahme, önümüzdeki günlerde Kudüs halkıyla dayanışmak ve işgalcinin yerleşim politikasını kınamak için daha çok eylem ve etkinlik düzenlemeye davet etti.

Cuma namazından sonra Bel’in köyü gibi Na’lin, Kefer Kasım, 1948 yılında işgal edilmiş Deir Hanna ve Kefer Kanna’nın yanında Gazze’de de işgal rejiminin ezanı yasaklama girişimi telin edildi. 

fiem

Yorumlar