Trump'ın Seçilmesiyle Siyonist Kuruluşa Bağışlar Arttı

Yahudi kuruluşu ADL, Donald Trump’ın ABD Başkanı olarak seçilmesi sonrası yapılan bağışların yüzde 50 arttığını duyurdu. 

Görüntülenme: 1150 Tarih: 18 Kasım 2016 01:30
Trump'ın Seçilmesiyle Siyonist Kuruluşa Bağışlar Arttı

1913 yılında ABD'de kurulmuş olan kuruluş senedinde açıklanan gayeleri, 'Yahudi toplumuna karşı yapılan karalamaları durdurmak, karalama sebeplerine ve inanışlarına itiraz etmek ve gerekiyorsa karalamala eylemlerini kanun önüne getirmek' olan Yahudi kuruluşu ADL, Donald Trump’ın ABD Başkanı olarak seçilmesi sonrası yapılan bağışların yüzde 50 arttığını duyurdu.

Philadelphia’da yayın yapan Jewish Exponent haberinde, Trump’ın ABD Başkanı ilan edilmesinin hemen ardından ADL’ye bağış yağdığını, üstelik  yardım yapanların yüzde 75’nin ilk defa kuruluşa yardım yaptığını belirtti.

Yardımların son bir haftada arttığını belirten ADL Başkan Yardımcısı Todd Gutnick, Jewish Exponent’in 'Son haftada ne kadar yardım topladınız?' sorusunu ise yanıtsız bıraktı, ancak ilk defa yardım yapanların arasında milyon dolar seviyesinde olanlar olduğunu da belirtti.

Konu hakkında konuşan ADL Başkanı Jonathan Greenblatt ise  şunları söyledi: 'Bağış yapanların çoğu örgütümüzden  özellikle internet üzerinden yapılan nefret söylemine engel olacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırmamızı istiyor.'

İSLAMİANALİZ

Yorumlar