Büyük Şeytan ABD 16 Yıl Zindanda Tuttuğu Filistinliyi Serbest Bıraktı

ABD rejimi yıllardır cezaevinde tuttuğu Filistinli mahkum Raşid Ez-Zeğari’yi (60) serbest bıraktıktan sonra Moritanya’ya gönderdi.  

Görüntülenme: 1330 Tarih: 19 Kasım 2016 02:41
Büyük Şeytan ABD 16 Yıl Zindanda Tuttuğu Filistinliyi Serbest Bıraktı

Filistin Esir Kulübü tarafından yapılan açıklamada, üç yıldan beri yapılan görüşmelerin ardından Ed-Dehişe Mülteci Kampı sakinlerinden olan ve yıllardır zindanda tutulan Filistinli Raşid Ez-Zeğari’nin serbest bırakılıp Moritanya’ya gönderildiği belirtildi.
Esir Kulübü tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Ez-Zeğari’nin işgal altındaki Filistin topraklarında FKÖ bünyesinde direniş saflarına katılmak suçlamasıyla tutuklanıp 16 yıl hapse mahkum edildiği bildirildi.
Batı Yaka’nın Beytlehim şehrinin doğusunda bulunan Ed-Dehişe Mülteci Kampı sakinlerinden olan Ez-Zeğari, 1982 yılında Amerikan uçaklarından birine patlayıcı koymakla suçlanıyordu.
Amerika’ya götürülmeden önce Yunan cezaevlerinden kalan Ez-Zeğari, 2013’te cezası bitmesine rağmen, gideceği ülke olmadığı için bugüne kadar zindanda tutuldu.
Batı Yaka’daki doğum yerine gönderilmesini talep eden Ez-Zeğari’nin talebi, ilgili belgelerin çok açık ve net olmadığını bahane eden işgal rejimi tarafından reddedildi.

FİEM

Yorumlar