Hamas ve Mısır Refah Kapısının Statüsü Üzerine Görüşüyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Usame Hamdan, Hamas ve Mısır arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve son dönemde Rafah Kapısı'yla ilgili olumlu bazı gelişmelerin yaşandığını söyledi.  

Görüntülenme: 1722 Tarih: 20 Kasım 2016 20:50
Hamas ve Mısır Refah Kapısının Statüsü Üzerine Görüşüyor

Hamdan, El Cezire kanalının internet sitesine verdiği röportajda, Rafah Kapısı konusunda Mısır'a net bir görüş sunduklarını bildirdi.

 

Görüşlerinin üç noktadan oluştuğunu belirten Hamdan, birincisinin Rafah Kapısı'nı Arap-Arap kapısı olarak görerek Filistin ve Mısır halkları için sürekli açık kalmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

 

Gazze ve Mısır arasında ticaretin kolaylaştırılması için Rafah Kapısı'nda serbest bölge kurulmasının da teklif edildiğini kaydeden Hamdan, bu şekilde Filistinlilerin işgal rejimiyle ticaretten vazgeçip Mısır'la ve Arap ülkeleriyle ticaretlerini artıracaklarını söyledi.

 

Üçüncü noktanın da güvenlik konusunda olduğuna işaret eden Hamdan, Filistin'in veya Mısır'ın güvenliğine zarar verebilecek olumsuz etkilerin olmaması için önlem alınması gerektiğini bildirdi.

 

Mısır'da yaşananların Filistin davasına ve Gazze Şeridi'ne de yansıdığını belirten Hamdan, Rafah Kapısı'nın uzun süreli ve hatta sürekli kapatılmasının Mısır'ın ulusal güvenliğinin yararına olmayacağını söylediklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar