Siyonist Güçler 1948'de İşgal Edilen Topraklarda Filistinli Aileye Ait Evi Yıktı

İşgal güçleri bugün (20 Kasım Pazar) 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının kuzeyinde Dürzilerin yaşadığı Harfiş köyünde Filistinli bir aileye ait evi ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktı.  

Görüntülenme: 1149 Tarih: 20 Kasım 2016 09:16
Siyonist Güçler 1948'de İşgal Edilen Topraklarda Filistinli Aileye Ait Evi Yıktı

Filistinli kaynaklar işgal polisinin buldozerler eşliğinde bu sabah köye baskın düzenlediğini ve Rayig Sehan isimli Filistinlinin evini yıkmaya başladığını söyledi.

 

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin yıllar sonra ilk kez Dürzilerin yaşadığı bölgede bir evi ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını bildirdi.

 

Bu arada, En-Nakab'taki Ummu'l-Hayran köyü sakinlerinin işgal güçlerinin köydeki iki evi yıkma girişimine engel olduğu ifade edildi.

 

Köy muhtarı Raid Ebu'l-Gay'an, işgal polisinin buldozerler eşliğinde köye baskın düzenleyerek iki evi yıkmak istediğini fakat köy sakinlerinin işgal polisine direnerek geri dönmesini sağladığını belirtti.

 

İşgal polisinin ikinci kez başka bir bölgeden köye girme girişiminde bulunduğu ve yıkılmak istenen evlerden birine ulaştığı fakat köy sakinlerinin işgal güçlerine yine engel olduğu kaydedildi.

fiem

Yorumlar