Halid Meşal'den Gasıp İsrail'e Ezan Uyarısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Siyonist işgal rejiminin Kudüs’te ezanı susturma çabalarını ateşle oynamak olarak değerlendirdi.  

Görüntülenme: 1505 Tarih: 21 Kasım 2016 18:43
Halid Meşal'den Gasıp İsrail'e Ezan Uyarısı

Katar’da açıklama yapan Hamas lideri Meşal, “İşgalci bir rejim olarak İsrail’in Mescidi Aksa’da yaptıkları ve Kudüs’te ezanı yasaklama çabası ateşle oynamaktır. Böyle bir girişim Filistin halkında ve İslam ümmetinde çok sert karşılık bulacaktır. Bunu fark eden işgal rejimi Yahudilerin yaptığı ayinlerin durmasına bir adım olabileceğinden korkarak kanunu geri çekti” dedi. 
Hamas lideri, Filistin halkının gösterdiği öfkenin İsraillilere önemli bir mesaj verdiğini ve kırmızı çizgiyi gösterdiğini söyledi.
Meşal, Filistin halkı hak ve hukukuna kavuşmadan ve işgalci de Filistin topraklarından gitmeden bölgede aslı güven ve istikrarın olmayacağını hatırlattı. 
İşgal hükümetindeki yasama komisyonu ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan yasayı kabul etmiş, yasanın hayata geçirilmesi için Siyonist parlamento Knesset’e göndermişti. Ancak dışarıdan gelen tepkiler ve parlamento içindeki Arap vekillerin gösterdiği tepkiler üzerine karar daha sonraki bir tarihte görüşülmek üzere ertelendi. 

FİEM

Yorumlar