Siyonist İşgal Mahkemesi Şeyh Raid Salah’ın Tecrit Hücresinde Kalmasına Karar Verdi

Bi’ri Seb’a kentindeki işgal mahkemesi, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan ve altı aydır tek kişilik tecrit odasında tutulan Şeyh Raid Salah’ın hücreden çıkarılması ve gasp edilen haklarının verilmesi için yaptığı başvuruyu reddederek, Salah’ın dokuz aylık cezasının biteceği 8 Şubat’a kadar tek kişilik hücrede kalmasına karar verdi.  

Görüntülenme: 1319 Tarih: 22 Kasım 2016 08:23
Siyonist İşgal Mahkemesi Şeyh Raid Salah’ın Tecrit Hücresinde Kalmasına Karar Verdi

Mesra Media sitesinin Şeyh Salah’ın avukatı Ömer Hamayisi’ye dayanarak verdiği haberde, işgal rejimi savcılığı ile cezaevi idaresinin Şeyh Raid Salah’ın mahkumiyetinin sonuna kadar tek kişilik tecrit odasında kalmasında ısrar ettiğini belirterek, Siyonist çevrelerin Şeyh’in etkileyici şahsiyetiyle zindandaki esirler için tehlike arz ettiğini gerekçe gösterdiğini ifade etti.
Avukat Hamayise yaptığı açıklamada, verdikleri dilekçeye işgal rejimi savcılığının verdiği cevapta Şeyh’in tek kişilik hücrede kalması için hem kendisi hem de Salah’ın başkanlık ettiği İslamî Hareket’le ilgili gizli bilgiler olduğunu öne sürdüğünü söyledi.
Bi’ri Seb’a’da dün yüzlerce kişi Şeyh Raid Salah’ın kaldığı cezaevi önünde eylem yaparak Şeyh’e verilen tecrit cezasının kaldırılmasını istedi.
1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslamî Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah 9 yıl önce yaptığı konuşmada işgale karşı halkı kışkırttığı iddiasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zindana atılan Şeyh Raid Salah tek kişilik hücreye konuldu.

fiem

Yorumlar