Siyonist Güçler Bu Sabah Batı Yaka ve Kudüs'te 17 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu bu sabah (23 Kasım Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'ün birçok bölgesine baskın düzenleyerek, 17 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1272 Tarih: 23 Kasım 2016 19:13
Siyonist Güçler Bu Sabah Batı Yaka ve Kudüs'te 17 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusunun konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerince aranan 17 kişinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanlardan 11'inin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları öne sürüldü.

 

Bildiride, Tulkerem'de iki kişinin, Selfit'te bir kişinin, Kudüs'e bağlı Bedu köyünde üç kişinin, El-Halil'e bağlı Surif beldesinde ve Beytlahim'e bağlı Beyt Cala beldesinde iki gencin, El-Halil'de üç kişinin ve Kudüs'e bağlı Hızma köyünde altı kişinin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere taş attıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi.

 

İşgal ordusu, Beytlahim'e bağlı Beyt Cala beldesindeki baskın ve aramalarda bir tüfek ve mühimmat ele geçirildiğini, Kalkiliya'da da direniş güçlerine ait olduğunu iddia ettiği binlerce şikele el konulduğunu açıkladı.

 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kalkiliya beldesine baskın düzenlerken, Azun beldesinden bir genci de işgal istihbaratına ifade vermeye gittiği sırada gözaltına aldı.

 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Tulkerem Kampı'nda 44 yaşındaki eski esir Raid Muhammed Damiri'nin evine baskın düzenleyerek evde arama yaptı.

 

Evin altını üstüne getiren ve eşyalara zarar veren işgal güçlerinin Damiri'nin kişisel eşyalarına ve bilgisayarına el koyduğu bildirildi.

fiem

Yorumlar