Reuven Rivlin:''Esir Askerler İçin Erdoğan’dan Yardım İsteyeceğim''

Siyonist işgal rejimi cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Gazze Şeridi’nde İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın elindeki işgal askerleri Hedar Goldin ve Oron Şaul’un cesetlerinin ailelerine iadesini sağlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım isteme niyetinde olduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 1077 Tarih: 23 Kasım 2016 15:41
Reuven Rivlin:''Esir Askerler İçin Erdoğan’dan Yardım İsteyeceğim''

Rivlin, işgal rejimi radyosuna yaptığı açıklamada, ikili ilişkilerin yeniden başlatılması görüşmeleri sırasında daha önce Erdoğan’la bu konuyu konuştuğunu ve Türkiye’nin atadığı yeni büyükelçinin evraklarını sunması sırasında büyükelçi aracılığıyla talebini yineleyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki tarafın da istemesi halinde Filistinli esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze’deki esir işgal askerlerinin iadesi için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

İki gün önce işgal rejimi televizyonu 2’inci kanalına konuşan Erdoğan, arabuluculuğa hazır olduğunu fakat İsrail’in bedel ödemesi gerektiğini, Hamas’ın Filistinli esirlerin salıverilmesini isteyeceğini söyledi.

Hamas Hareketi’nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, geçtiğimiz aylarda esir tuttuğu dört işgal askerinin resimlerini yayınlamış ve askerler hakkında daha fazla ayrıntı vermekten kaçınmıştı.

El-Kassam Tugayları, yeni bir esir takası için görüşmelere başlamadan önce bir önceki takas anlaşmasıyla serbest bırakıldıkları halde işgal güçlerince tekrar gözaltına alınan esirlerin salıverilmesini şart koşuyor.

fiem

Yorumlar