Halil El-Hayye'den Önemli Mısır Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Mısır'ın Gazze Şeridi'ne yönelik öncekinden farklı yeni bir bakış açısına sahip olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1561 Tarih: 24 Kasım 2016 05:46
Halil El-Hayye'den Önemli  Mısır Açıklaması

Hamas Hareketi'nin Mısır'ın bu adımlarını memnuniyetle karşıladığını kaydeden El-Hayye, Rafah Kapısı'ndan başlanarak söz konusu adımların hızla atılmasını, kapının sürekli açık kalmasını ve ticari kapıya dönüştürülmesini istedi.

 

El-Hayye, dün akşam El-Aksa kanalında yaptığı konuşmada, Hamas'ın ve Gazze Şeridi'ndeki herkesin Mısır'ın ablukanın etkisini hafifletecek adımlarını beklediğini ifade ederek, Gazze Şeridi'nin Mısır'ın güvenlik ve istikrarına verdiği öneme işaret etti.

 

Hamas lideri, Gazze Şeridi'nin Arap ve Müslüman kardeşlerine karşı vefakâr olduğunu ispat ettiğini belirterek, "Kardeşlerimize Gazze Şeridi'nden herhangi bir eziyet gelmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz" dedi.


Mısır'ın Gazze Şeridi'ndeki sıkıntıların farkına vardığını bildiren El-Hayye, Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'nin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyledi.

 

El-Hayye, Hamas'ın Gazze Şeridi'nden Mısır'a işadamlarından ve gazetecilerden oluşan heyetlerin gitmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

fiem

Yorumlar