Lübnan Ordusunun Kararı Filistinli Mültecileri Sevindirdi

Lübnan’daki Ortak Filistin Liderliği yaptığı açıklamada, daha önce yaptıkları çağrıyı dikkate alan Lübnan ordusunun Ayn El-Hulve çevresinde inşa etmeye başladığı duvarı durdurduğunu kendilerine ilettiğini belirtti.  

Görüntülenme: 1379 Tarih: 25 Kasım 2016 06:21
Lübnan Ordusunun Kararı Filistinli Mültecileri Sevindirdi

Filistinli liderliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada liderlik, önümüzdeki iki hafta içinde başta Ayn El-Hulve olmak üzere bütün kamplardaki güvenlik durumuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yapacaklarını belirtti.

Filistin liderliği yaptığı açıklamada, yaptıkları çağrıya olumlu yanıt veren Lübnan ordusuna, istihbaratına ve liderlerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Açıklamada, Filistin liderliği tutumunu destekleyen ve duvarı barışçıl ve medenice reddeden Filistin halkına da müteşekkir olduklarını kaydetti.

Daha önce Hamas lideri Halid Meşal Lübnanlı yetkililerle görüşerek inşa edilen duvarın Filistinli mültecilere sıkıntı vereceği gibi, iki halk arasındaki kardeşliği de zedeleyeceğini belirterek, yetkilerden duvarı durdurmalarını istemişti.

Daha önce de sıkıntılara maruz kalan Lübnan’daki Ayn El-Hulve Mülteci Kampında 80 bin Filistinli mülteci kalıyor.

fiem

Yorumlar