İsrail Yangınları Kontrol Altına Alamadı

İşgal altındaki Filistin toprakları üzerinde inşa edilen Siyonist yerleşkelerde dört gün önce çıkan yangın bir türlü kontrol altına alınmazken, Halamish yerleşkesinde tahliyeler ise sürüyor.  

Görüntülenme: 1268 Tarih: 26 Kasım 2016 23:40
İsrail Yangınları Kontrol Altına Alamadı

İşgal polisi sözcüsü Luba Es-Samri yaptığı açıklamada, Halamish yerleşkesini birkaç koldan saran yangını kontrol altına almak için itfaiye ekiplerinin durmadan çalıştıklarını söyledi.

Polis sözcüsüne göre yangında şimdiye kadar 45 ev hasar görürken, onlarca araç da kül oldu. Sözcü bölgede yaşayanların da tahliye edildiğini bildirdi.

Diğer taraftan, Filistinlileri yangına sebep olmakla suçlayan işgal güçlerinin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki baskın ve tutuklamaları ise sürüyor. Celil köylerinde ondan fazla çocuk tutuklanırken, köy sakinleri, soğuklar nedeniyle kendilerini ısıtmak için ateş yakan çocukların tutuklandıklarını belirtti.

İşgal rejiminde dört gün önce farklı noktalarda başlayan yangın hâlâ kontrol altına alınamadı. Daha önce Hayfa’da çıkan yangında 700 ev yanmıştı.

Yangını söndürmek için işgal rejiminin Amerika’dan talep ettiği süper tanker olarak bilinen uçakların ise bugün akşam saatlerinden bölgeye ulaşmaları bekleniyor.

fiem

Yorumlar