AB'den Gasıp İsrail'e Kınama

Avrupa Birliği tarafından bugün yapılan açıklamada, İsrail’in Kudüs toprakları üzerinde kurulmuş olan Ramat Shlomo Yahudi Yerleşkesi’nde 500 yeni konut inşa etme kararı kınandı.  

Görüntülenme: 1156 Tarih: 26 Kasım 2016 02:57
AB'den Gasıp İsrail'e Kınama

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvelik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini yaptığı açıklamada, bu kararın Filistinlilere ait topraklara karşı olumsuz bir karar olduğu gibi, Filistin yerleşim alanlarına da bir tecavüz olduğunu belirtti.

Mogherini yaptığı açıklamada, konut inşalarıyla yerleşkeleri genişletme politikasının kanun dışı olduğunu belirterek, bu yöndeki çabaların devam etmesinin iki devletli çözüme varma çabalarını sekteye uğratacağı uyarısında bulundu.

Mogherini açıklamasında ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü yerleşim birimi inşasıyla Filistinlilerin büyümesini engellemesinin görüşmeler yoluyla iki taraf arasında yapılacak barışı tehdit ettiğini ifade etti.

Siyonist işgal rejimindeki kaynaklar, işgal hükümetinin Kudüs’ün doğu tarafında Filistin toprakları üzerinde daha önce inşa edilen yerleşkede 500 yeni konut inşa etme planını hayata geçireceğini bildirmişti.

fiem

Yorumlar