Siyonist Güçler Batı Yaka'da Sekiz Filistinliyi Tutukladı

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka'nın değişik bölgelerinde bugün (27 Kasım Pazar) sabah erken saatlerde düzenledikleri baskınlarda sekiz Filistinliyi gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 1244 Tarih: 27 Kasım 2016 07:50
Siyonist Güçler Batı Yaka'da Sekiz Filistinliyi Tutukladı

İşgal ordusu tarafından yayınlanan raporda gözaltına alınan kişilerin arananlardan olduğu iddia edildi. Bunlardan altı kişinin işgal askerlerine karşı düzenlenen eylemlerle ilişkilerinin bulunduğu ileri sürüldü.

İşgal ordusunun raporuna göre iki gencin Cenin şehrinde, üçüncü kişinin yine Cenin'in kazalarından olan Berkin'de, iki kişinin Batı Yaka'nın güneyinde yer alan Beytilahm'ın kazalarından olan Nihaleyn'de, bir kişinin Hamas mensubu olmaktan dolayı El-Halil vilayetinin Harsa köyünde bir gencin de yine El-Halil'e bağlı El-Fevar mülteci kampında gözaltına alındıkları ifade edildi. İşgal güçleri bugün sabah erken vakitlerde de Nablus'un doğusundaki Beyti Furik beldesinde bir eve düzenledikleri baskında bir genci gözaltına aldılar.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Beytu Furik'teki baskın sabah saatlerinde üç ayrı devriyeyle gerçekleştirildi ve işgalci askerler merhum Cemil Hatatibe'nin evini basarak 29 yaşındaki oğlu Muhammed'i gözaltına alıp bilinmeyen bir yere götürdüler.

El-Fevar mülteci kampına düzenlenen baskına şahit olanlar da buraya çok kalabalık bir askerî güçle baskın düzenlendiğine dikkat çektiler.

fiem

Yorumlar